koronavirus magyarorszagon uj fertozottek elhunyt jarvany
Gazdaság

Koronavírus Magyarországon: nagy ugrást követően új rekordon az elhunytak száma

Portfolio
2079 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel  63 642 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 63 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1535 főre emelkedett, 16 646-an pedig már meggyógyultak. 2891 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 243-an vannak lélegeztetőgépen.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

2079 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, amely a harmadik legmagasabb érték, amit a járvány kezdete óta mértek itthon. Csupán hétfőn és múlt vasárnap volt magasabb a napi új esetszám, a rekordot utóbbi nap jelentette, amikor 3149 új fertőzöttet találtak az országban. 

koronavirus uj fertozottek szama

Az elhunytak száma viszont sajnos rekordszintre nőtt: kiderült ugyanis, hogy elhunyt 63 beteg, míg korábban a legmagasabb érték 48 fő volt Magyarországon. A hivatalos tájékoztató portál részletes táblázatából kiderült az is, hogy az idősebb betegek mellett sajnos egy 49 éves nő is meghalt, akinek tüdőgyulladása, valamint légzési és keringési elégtelensége volt.

Jelenleg 45 462 aktív fertőzöttet tartanak nyilván hazánkban, ami szintén rekordmagas értéknek számít.

A mostani tájékoztatás szerint 2891 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 243-an vannak lélegeztetőgépen. Utóbbi egyben azt is jelenti, hogy a lélegeztetőgépen lévő betegek száma az elmúlt napokban tovább nőtt annak ellenére is, hogy három nap alatt 145-en hunytak el Magyarországon.

Fontos kiemelni, hogy az elmúlt 24 órában 11 710 tesztet csináltak a hatóságok. Továbbra is elmondhat az, hogy nagyon rossz a magyar detektálási arány: a legfrissebb adatok szerint közel 17,7% a pozitív tesztek napi aránya az elvégzett teszteken belül, ilyen rossz arányokat konkrétan csak egyszer, most hétfőn láttunk.

Sajnos tegnapról mára 7 megyében is 100 fő felett volt az új fertőzöttek száma, a legtöbb új esetet Budapesten (400), illetve Borsod-Abaúj-Zemplén megyében (279) detektálták. A legtöbb új fertőzöttet ezután Pest megyében találták (257), ezt követte Hajdu-Bihar (169), majd Veszprém megye (148). A járvány kezdete óta Budapesten találták a legtöbb fertőzöttet, 17 781 főt. A hivatalos tájékoztatásból kiderült az is, hogy az aktív fertőzöttek 27 %-a, az elhunytak 35%-a, a gyógyultak 29%-a budapesti.

A járvány pillanatnyi terjedését illetően eligazítóbbak lehetnek az elmúlt egy hét népességarányos fertőzési adatai. Eszerint továbbra is két kis népességű megyében, Nógrádban és Vasban terjed leginkább a koronavírus. Tágabban tekintve Nyugat- és Északkelet-Magyarországon a legmagasabb az utóbbi egy hét 100 ezer főre jutó fertőzési adata.

koronavirus3

A hivatalos tájékoztatóportál kiemelte, a járvány második hullámának meredeken emelkedő szakasza zajlik egész Európában és Magyarországon is, a fertőzöttek száma dinamikusan emelkedik.  A kormány célja továbbra is az, hogy az egészségügyi védekezés fenntartása mellett az ország működőképességét megtartsuk, és ne hagyjuk, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat. Ehhez azonban az általános óvintézkedések betartására van szükség, vagyis továbbra is nagy az egyéni felelősség szerepe a védekezésben.

Hangsúlyozták, a kormány javaslatára az Országgyűlés hétfőn újabb a járvány elleni védekezést erősítő intézkedésekről döntött, emelkedik a büntetés összege a hatósági házi karantén megszegése esetén és a külföldről hazatérők esetében a határátlépését követően - külön közigazgatási határozat nélkül is - automatikussá válik a hatósági házi karantén elrendelése.

Címlapkép forrása: MTI/Komka Péter

Orban Viktor Mateusz Morawiecki lengyel zavar veto unios koltsegvetes 201204
horvatorszag_croatia
trader
getty, parlament, duna, vár, budapest
pozsonyiéjszaka
GettyImages-1154601854(1)
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Trendlovaglás, vételi és eladási zónák azonosítása, piaci aktualitásokkal fűszerezve
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
covid koronavírus ellenszer gyógyszer