munkahely dolgozó vállalat baj
Gazdaság

Kurzarbeitot sürgetnek a vállalkozók a koronavírus második hulláma ellen

Portfolio
A vállalkozói bizonytalanságot érdemben csökkentené, ha a kormány újra elérhetővé tenné a munkahelyvédelmi bértámogatást - nyilatkozta Perlusz László VOSZ-főtitkár a Magyar Nemzetnek.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára a lapnak kifejtette, nem tudni,  pontosan mikor lassul a járvány, lesz-e néhány hetes újabb leállás, és azt is bizonytalanság övezi, hogy mi következik a második hullám után. Perlusz László szerint az üzleti szférát övező bizonytalanság csökkenthető lenne a munkahelyvédelmi támogatás (Kurzarbeit) újbóli bevezetésével - ezt a kormány augusztus végén állította le.

A főtitkár felhívta a figyelmet, hogy sok helyen év végéig dől el, megtartják-e a vállalkozások a munkavállalóikat vagy elbocsátásokba kezdenek. Jelenleg nincs elbocsátási hullám, egyelőre mindenki kivár, de végesek az erőforrások - mondta.

Címlapkép: Getty Images

munkanélküliség
falu házak
koronavirus-353289
számítógép hacker programozó
magyar lengyel cseh
hiflylabs
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Trendlovaglás, vételi és eladási zónák azonosítása, piaci aktualitásokkal fűszerezve
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
covid koronavírus ellenszer gyógyszer