Előfizetői tartalom

Magyar Orvosi Kamara: százak halhatnak meg minden nap a koronavírus miatt, ha nem szigorít azonnal a kormány

Portfolio
A koronavírus-járvány súlyosbodására számít a nemzetközi trendek alapján a Magyar Orvosi Kamara (MOK), ezért azonnali szigorításra szólítják fel a magyar kormányt. Úgy látják, hogy ha ez nem történik meg, több ezres új fertőzésszámmal, több százas napi halálozással kell szembenéznie Magyarországnak. A MOK figyelmeztetése aznap érkezett, amikor minden eddiginél magasabbra, 63 főre ugrott a koronavírusban elhunytak hivatalos száma és egyébként uniós összevetésben a harmadik legmagasabbra ugrott az utóbbi 14 nap 100 ezer főre vetített halálozása.

A kamara weboldalán többek közt a következő fontosabb intézkedéseket javasolja: a tömegrendezvények engedélyezése terén jóval szigorúbb és következetesebb szabályozást szeretnének, megtartásuk esetén a maszkviselés és távolságtartás jelenleginél szigorúbb szabályozását és ellenőrzését kérik (ezzel arra utalnak, hogy ha már engedélyezik az ilyen eseményeket...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés