rubik kocka
Gazdaság

Egy korszak lezárult: kanadai lesz a Rubik-kocka

Portfolio
50 millió dollárért, vagyis több mint 15 milliárd forintért vásárolja fel a Rubik Ernő tervezte játékot a Spin Master nevű kanadai játékgyártó cég - szúrta ki az IndexHuffington Post cikkét.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

Rubik Ernő magyar rejtvényrajongó és tanár 1974-ben találta ki a többszínű kockát, a játék hatalmas üzleti siker lett miután 1980-ban világszerte is elkezdték forgalmazni. Csak Magyarországon hozzávetőleg egymillió darabot vettek belőle. A torontói Spin Master - amelynek játékmárkái között szerepel a Paw Patrol, a Hatchimals és a Gund - kedden azt mondta, hogy 50 millió dollárt fizet a Rubik-kockáért.

Rubik Ernő azt nyilatkozta, hogy izgatottan várja, hogy az új tulajdonos beteljesíti azt az álmát, hogy a játékok által neveljük fel az értelmes jövő nemzedékét. Hozzátette, 

Engem is teljesen meglep a tény, hogy ennyi évtized pédátlan technológiai fejlődése után egy ilyen egyszerű játék ilyen hihetetlenül népszerű maradt.

 A Rubik-ügylet várhatóan 2021. január 4-én zárul le.

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt

karácsony utca boltok tömeg
pif2020
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
orbán viktor tv2 interjú covid válság koronavírus