koronavírus étterem bezárás
Gazdaság

Koronavírus: az éttermek és a bárok bezárására készül Németország

Portfolio
Angela Merkel német kancellár szigorúbb korlátozásokat szorgalmaz, az utazások és társas események visszaszorítását javasolja, beleértve a bárok, éttermek és szabadidős létesítmények bezárását november végéig - írja a Bloomberg.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A laphoz került kormányzati tájékoztató alapján a mai nap a regionális premierekkel folytatott megbeszélések után Merkel arra is fel fogja szólítani az állampolgárokat, hogy minimalizálják a találkozókat és kerüljék el a nem sürgős magánutazásokat. A dokumentumban szerepel az is, hogy a hatékony kontaktkutatás az ország számos részén lehetetlenné vált, és további korlátozások nélkül a fertőzések exponenciális növekedése nagy mértékben megterhelné a német egészségügyi rendszert néhány héten belül. Ez a súlyos esetek és halálozások jelentős növekedéséhez vezetne.

A javasolt korlátozásokat, amelyek november 2-án lépnének hatályba és a hónap végéig maradnának érvényben, még meg kell vitatnia az állami vezetőknek. Ha azonban elfogadják, a következő szigorítások lépnek életbe jövő hét hétfőtől Németországban: 

  • Az emberek csak a saját, és maximum egy másik háztartás tagjaival tartózkodhatnak a szabadban. A korlátozás kötelező lenne, a jogsértések pedig szankciókat vonnak maguk után
  • Az állampolgárokat arra kérnék, hogy tartózkodjanak a magánutazásoktól, beleértve a rokonok meglátogatását is. A szállodai szobák használata nem turisztikai célokra korlátozódna. 
  • Minden szabadidős intézmény és létesítmény, például fitneszstúdiók, úszómedencék, színházak, operaházak, koncerttermek, vásárok, mozik és szabadidőparkok bezárnak.
  • Az éttermek, bárok, éjszakai klubok és hasonló létesítmények bezárnak.
  • Az iskolák és napközi otthonok, valamint a szupermarketek és fodrászszalonok nyitva maradnak a hatályos higiéniai előírások betartása mellett.

Németországban az új koronavírus-esetek száma szerdán reggelre 7890-el emelkedett, összesen 463 419 pozitív esetre. Nem Németország az egyetlen, aki ismételt szigorításokat vezet be, két héttel korábban Hollandiában is bezártak a bárok és éttermek, ma pedig akár teljes országzárat jelenthet be a francia kormányfő:

mol bubi
pfizer
gázvezeték
fekete péntek
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

doktor orvos daganatos egészségügy