koronavirus
Gazdaság

Koronavírus Magyarországon: nagyon gyorsan terjed a járvány, egyre többen vannak kórházban

Portfolio
2291 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel  65 933 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 43 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1578 főre emelkedett, 17 098-an pedig már meggyógyultak. Az aktív fertőzöttek száma 47 257 fő. Az aktív fertőzöttek 27 %-a, az elhunytak 35%-a, a gyógyultak 28%-a budapesti. 3166 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 263-an vannak lélegeztetőgépen - írja a koronavirus.gov.hu kormányzati portál.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

A mai adatok arról árulkodnak, hogy Magyarországon kifejezetten gyorsan terjed a koronavírus-járvány, amit nem csak a napi új megbetegedések számának alakulásából tudhatunk (hiszen sok esetet továbbra sem tud felderíteni a járványügy), hanem abból is, hogy meredeken emelkedik a kórházban ápoltak és a lélegeztetőgépen lévők száma is.

A 2291 napi új igazolt fertőzött a harmadik legmagasabb adatot jelenti a járvány kitörése óta, és ahogy a fenti ábrán látható, a megbetegedések 7 napos mozgóátlaga meredeken emelkedik.

A napi 43 új elhunyt alacsonyabb, mint az előző két napban látott adat (47, illetve 63 fő, az utóbbi rekordnak számított), azonban továbbra is kifejezetten magasnak tekinthető. A mai legfiatalabb elhunyt egy 36 éves férfi, akinek az alapbetegségei között a vírusos tüdőgyulladás és a légzési elégtelenség mellett (ezeket a koronavírus okozhatta) a végtagbénulás és az alkoholfüggőség szerepel.

Ebben a hónapban eddig több mint 800 fő hunyt el a koronavírus szövődményei miatt, a következő három nap adatával pedig minden bizonnyal 900 és 1000 között lesz a havi, koronavírussal összefüggő elhunytak száma.

Még ha azt is feltételezzük, hogy a koronavírusos betegek egy része egyébként is elhunyt volna (a vírusfertőzéstől függetlenül), októberben már akkor is magasabb halálozási számot láthatunk majd az elmúlt években szokásos 10 ezer körüli, október havi elhunythoz képest.

Miután a hónap elején még napi 10-20 koronavírusos elhunyt volt, a hónap második felében pedig 30-60, így a megbetegedésszám, a kórházban ápoltak és lélegeztetettek száma alapján az igazán nehéz időszak a novemberi lesz, hiszen most már stabilan 40-60 közötti a napi elhunytak száma, és az emelkedő trend folytatódása tűnik a legvalószínűbb forgatókönyvnek.

A kórházban ápoltak és a lélegeztetettek száma meredeken emelkedett az elmúlt 24 órában. Már 3166-an vannak kórházban, 275-te többen, mint egy nappal korábban, illetve 263-an szorulnak lélegeztetésre, ami 20 fős növekedés egy nap alatt. Ilyen sokkal még sosem nőtt a kórházi állomány.

Az aktív fertőzöttek száma (éppen vírushordozók) a kormányzati statisztika szerint 47 ezer fő fölé emelkedett, azonban az elmúlt 14 napban regisztrált esetek száma ettől érdemben eltér, így 25 ezer főt lehet számlálni. 

Egy nap alatt közel 15600 mintavételt végeztek, a pozitív tesztek aránya 15% lett. Elmondható, hogy a mintavételek száma növekedett az elmúlt időszakban a korábbi, sokáig 10 ezer körüli napi teszthez képest, mindezzel együtt a pozitív tesztek aránya kifejezetten magas szinten alakult, ami szintén azt jelzi, hogy a vírus nagyon gyorsan terjed az országban.

Az elmúlt egy hét kumulált esetszámait az alábbi térkép tartalmazza, amely szerint az országban mindenhol jelen van és terjed a vírus:

hetesetszám

Népességarányosan kissé más képet láthatunk, az alábbiakban 100 ezer lakosra vetítve látható a fertőzöttek heti száma:

100elakosravirus

Címlapkép: Getty Images

trader
GettyImages-1191984095
repulomaszkcovid
oltás
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

factory worket ipar dolgozó gyári munkás