Előfizetői tartalom

Törvénymódosítás számolhatja fel a jogkövető vállalkozások versenyhátrányát

Portfolio
Az Innovációs és Technológiai Minisztérium kezdeményezése szerint a foglalkoztatók a jogsértés feltárását követően kötelesek lesznek jogszerűtlenül foglalkoztatott munkavállalóikat visszamenőlegesen legalább egy hónapra, a mindenkori minimálbér mértékéig bejelenteni a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál – közölte Bodó Sándor, a tárca foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára a foglalkoztatást elősegítő szolgáltatásokról és támogatásokról, valamint a foglalkoztatás felügyeletéről szóló törvényjavaslat benyújtását követően, 2020. október 28-án.

A foglalkoztatásra vonatkozó szabályok ellenőrzése a tervek szerint megújul, rugalmasabbá  és hatékonyabbá válik. A ma benyújtott törvénymódosítás alapján a jövőben a foglalkoztatás-felügyeleti hatóság visszamenőlegesen biztosíthatja a bejelentés nélküli foglalkoztatásból elmaradt munkáltatói befizetéseket - írja az ITM. Bodó Sándor kiemelte, a hatóság a jogsértés...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés