amerika sas
Gazdaság

Itt az amerikai GDP-adat: rakétaként lőtt ki a világ legnagyobb gazdasága

Portfolio
Évesített alapon 33,1%-kal nőtt a harmadik negyedévben az amerikai gazdaság, azaz a második negyedévben látott jelentős visszaesés nagy részét sikerült ledolgoznia. Az emelkedés az elemzői várakozásokhoz képest pozitív meglepetést okozott. A gazdaság teljesítményének az elnökválasztás szempontjából is fontos szerepe van.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

A harmadik negyedévben 33,1%-kal nőtt az évesített negyedéves amerikai GDP, ez meghaladja az elemzők által várt 31%-os növekedést. Az előző negyedévben a visszaesés jelentős volt, 31,4%-os, az amerikai gazdaság a harmadik negyedévben ennek jelentős részét ledolgozta.

A második negyedévben jelentkeztek legerőteljesebben a korlátozások, a keresleti- és kínálati sokk hatásai, a mesterségesen leállított gazdaság a harmadik negyedévben jórészt magára talált - nagyrészt az alacsony bázisnak köszönhető tehát a mostani jelentős emelkedés.

A GDP-adattal egyidőben jelent meg a heti munkanélküliség alakulása is a friss segélykérelmekkel együtt. Itt szintén csökkenést láthatunk, 751 ezer fő volt a friss állásvesztők száma. Ez csökkenést jelent a múlt heti 791 ezerhez képest, de még mindig magasabb a válság előtt látott szintnél.

Az amerikai gazdasági teljesítménynek a közelgő amerikai elnökválasztás miatt is nagy jelentősége van, a kampánytémák között ugyanis kitüntetett szerepet játszik a gazdaság. Donald Trump republikánus elnök az új adatok fényében el tudja mondani, hogy a gazdaság jelentős részét ledolgozta a második negyedéves visszaesésnek, és ezt saját sikereként adhatja el a kampányban. Trump emellett gyakran állítja, hogy Biden lezárná a gazdaságot, és az újabb visszaesést okozna.

Címlapkép: Getty Images

GettyImages-1288690436
HEPA_klub2020_cimlapkep_1500x844
vetovita brusszel zaszlo unios koltsegvetes 201130
Orban Viktor Mateusz Morawiecki lengyel zavar veto unios koltsegvetes 201204
horvatorszag_croatia
trader
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Trendlovaglás, vételi és eladási zónák azonosítása, piaci aktualitásokkal fűszerezve
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
covid koronavírus ellenszer gyógyszer