Előfizetői tartalom

Itt az amerikai GDP-adat: rakétaként lőtt ki a világ legnagyobb gazdasága

Portfolio
Évesített alapon 33,1%-kal nőtt a harmadik negyedévben az amerikai gazdaság, azaz a második negyedévben látott jelentős visszaesés nagy részét sikerült ledolgoznia. Az emelkedés az elemzői várakozásokhoz képest pozitív meglepetést okozott. A gazdaság teljesítményének az elnökválasztás szempontjából is fontos szerepe van.

A harmadik negyedévben 33,1%-kal nőtt az évesített negyedéves amerikai GDP, ez meghaladja az elemzők által várt 31%-os növekedést. Az előző negyedévben a visszaesés jelentős volt, 31,4%-os, az amerikai gazdaság a harmadik negyedévben ennek jelentős részét ledolgozta. A második negyedévben jelentkeztek legerőteljesebben a korlátozások, a keresleti- és kínálati sokk hatásai...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés