mentoszolgalat teszteles201029
Gazdaság

Napi több ezer címre nem érnek oda a mentősök tesztelni a koronavírus-gyanús beteget

Portfolio
Hétfőn több mint nyolcezer, szerdán pedig újabb 4-5 ezer közötti helyszínre nem értek oda mintát venni a mentősök a nagy leterheltség miatt, így bár elvileg igyekeznek minden tünetes beteghez 48 órán belül eljutni, de ez számos esetben végül 4-5 napot vesz igénybe – írja a Népszava. Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója, Győrfi Pál lényegében elismerte a kapacitási gondokat a lapnak, de közben arra is felhívta a figyelmet, hogy rövidesen 200 mintavételi pontot állítanak fel az országban, így megduplázódnak a tesztelési kapacitások, ami a mentősökre nehezedő nyomást is enyhíteni fogja.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

A mentők egyik minta begyűjtője azt mondta a lapnak, hogy naponta átlagosan legfeljebb 5-6 ezer PCR-vizsgálatra van elég emberük, miközben az OMSZ-hez befutó mintavételi feladatok száma az utóbbi napokban már meghaladta a 12 ezret is. Ezért van az, hogy bár megrendeli a háziorvos a mentősöktől a PCR-tesztes mintavételt, de a mentősök csak napokkal később tudnak kiérni.

Győrfi Pál jelezte a lapnak, hogy a kapacitásaikat folyamatosan tovább erősítik. Ez azt jelenti a szóvivő este a közmédiának adott nyilatkozata alapján, hogy a Belügyminisztérium (BM) közreműködésével napokon belül még 200 mintavételi egységet állítanak be országszerte. Az egységek személyzetét végzős orvostanhallgatók alkotják, a járműveket a BM biztosítja, a mintavevőket az OMSZ képezi ki. A plusz 200 mintavételi egység gyakorlatilag megduplázza a kapacitásukat, így Győrfi Pál szerint nemcsak tarthatók lesznek az eddigi rövid határidők, hanem lehet, hogy ezen még csökkenteni is tudnak.

Arra, hogy megnőnek a tesztelési kapacitások a 200 tesztelési pont elindításával, a csütörtöki magyar koronavírusos adatközléskor is felhívta a figyelmet az operatív törzs amellett, hogy sajnos közben 56 újabb halálos áldozata van a járványnak, ami a második legmagasabb napi szám. európai szinten sajnos a harmadik legmagasabb a magyar halálozási adat az utóbbi 14 napban 100 ezer főre vetítve, ami jól érzékelteti, hogy mennyire kiterjedt itthon a járvány. Ennek eddiginél jobb feltérképezését szolgálja majd a 200 új mintavételi pont is:

Címlapkép forrása: MTI/Szigetváry Zsolt

bika spx csucs
covid kórház koronavírus járvány
europai parlament cimlap getty tobbszor 2000
párizs
amerikai elnökválasztás usa biden trump 2020
koronavírus maszk getty stock
foldgaz_futes
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Miként győzik le az indexkövető alapok az alapkezelőket?
Online előadás
Külföldi szolgáltató, TBSZ számla, euró alapú megtakarítás
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

europai parlament cimlap getty tobbszor 2000