Előfizetői tartalom

Napi több ezer címre nem érnek oda a mentősök tesztelni a koronavírus-gyanús beteget

Portfolio
Hétfőn több mint nyolcezer, szerdán pedig újabb 4-5 ezer közötti helyszínre nem értek oda mintát venni a mentősök a nagy leterheltség miatt, így bár elvileg igyekeznek minden tünetes beteghez 48 órán belül eljutni, de ez számos esetben végül 4-5 napot vesz igénybe – írja a Népszava. Az Országos Mentőszolgálat kommunikációs igazgatója, Győrfi Pál lényegében elismerte a kapacitási gondokat a lapnak, de közben arra is felhívta a figyelmet, hogy rövidesen 200 mintavételi pontot állítanak fel az országban, így megduplázódnak a tesztelési kapacitások, ami a mentősökre nehezedő nyomást is enyhíteni fogja.

A mentők egyik minta begyűjtője azt mondta a lapnak, hogy naponta átlagosan legfeljebb 5-6 ezer PCR-vizsgálatra van elég emberük, miközben az OMSZ-hez befutó mintavételi feladatok száma az utóbbi napokban már meghaladta a 12 ezret is. Ezért van az, hogy bár megrendeli a háziorvos a mentősöktől a PCR-tesztes mintavételt, de a mentősök csak napokkal később tudnak kiérni. Győrfi...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái