donaldtrump
Gazdaság

Trump ujjong az amerikai GDP-adatot látva, és Bident ekézi

Portfolio
Ma tették közzé a harmadik negyedéves amerikai GDP adatot, amely évesített negyedéves szinten 33,1%-os emelkedést mutat. Donald Trump amerikai elnök Twitteren reagált a számokra.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

"Messze a legnagyobb és legjobb a történelemben" - értékelte Donald Trump a harmadik negyedéves GDP-adatot, amely szerint évesített negyedéves szinten 33,1%-kal nőtt az amerikai gazdaság. Trump szerint "Sleepy Joe Biden" adóemeléseivel mindezt tönkretenné, emiatt nagy szerencse, hogy az adatot még a november 3-i választás előtt közölték.

Az amerikai GDP harmadik negyedéves teljesítménye valóban kimagasló, ez azonban a bázishatásnak köszönhető: a második negyedéves adat 31% feletti visszaesése után a 33%-os növekedés annyit tesz, hogy a korábbi jelentős visszaesésnek a nagy részét sikerült ledolgozni, de ebben semmi meglepő nincs.

Az sem feltétlenül igaz, hogy Joe Biden programja rontaná a növekedési kilátásokat, mert a demokrata jelölt adóemelések mellé precedens nélküli fiskális költekezést ígér, ráadásul a demokraták nagyobb összegű gazdasági élénkítőcsomagot fogadnának el, mint a republikánusok - ezek együtt jelentős lökést adnának a gazdaságnak.

Címlapkép: Getty Images

getty, parlament, duna, vár, budapest
pozsonyiéjszaka
GettyImages-1154601854(1)
munkanélküliség
falu házak
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu
Online előadás
Trendlovaglás, vételi és eladási zónák azonosítása, piaci aktualitásokkal fűszerezve
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
covid koronavírus ellenszer gyógyszer