london191217gettystock
Gazdaság

A britek már a járvány tetőzésében bíznak

MTI
A legújabb statisztikai adatok arra vallanak, hogy tetőzhetett a koronavírus-fertőzések terjedési üteme a legfertőzöttebb észak-angliai térségekben, és a terjedés intenzitását mérő R reprodukciós ráta is csökkent országos átlagban.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

A brit statisztikai hivatal (ONS) pénteken ismertetett heti felmérése szerint Angliában - az Egyesült Királyság messze legnépesebb országrészében - az október 23-ával zárult egy hétben 568 100 volt a koronavírust hordozó fertőzöttek száma. Ez azt jelenti, hogy a vizsgált héten az angol lakosság 1,04 százaléka volt koronavírus-fertőzött.

Az ONS közölte: számítási módszertana arra vall, hogy a múlt héten tízezer lakosonként naponta 9,52 új koronavírus-fertőzés történt Angliában; ez naponta 51 900 új fertőződésnek felelt meg.

A statisztikai hivatal más módszerekkel méri a koronavírus-fertőzés terjedésének sebességét, mint a kormány. A brit egészségügyi minisztérium a koronavírus-szűrésekkel kétséget kizáróan igazolt új fertőzéseket tünteti fel napi adatismertetéseiben, az ONS ugyanakkor szélesebb adatkörre kiterjedő, becsléseket is tartalmazó folyamatgörbéket vázol fel heti kimutatásaiban.

A brit egészségügyi minisztérium adatai szerint a csütörtök estével zárult 24 órában az Egyesült Királyság egészében 23 065 koronavírus-fertőzést szűrtek ki.

Országszerte eddig 30,6 millió koronavírus-tesztet végeztek, és ezek közül 965 340 lett pozitív.

A brit kormány számítási módszertana szerint - amely a koronavírus-fertőzés megállapításától számított 28 napon belül bekövetkező haláleseteket veszi figyelembe - az Egyesült Királyságban eddig 45 955 halálos áldozata van a koronavírus-járványnak.

A statisztikai hivatal pénteken ismertetett felmérése hangsúlyozza ugyanakkor, hogy jóllehet a legfertőzöttebb észak-angliai térségekben a járvány terjedési sebessége továbbra is magas, úgy tűnik azonban, hogy az északkeleti országrészben az újonnan elvégzett szűrések pozitivitási arányának alakulását jelző, korábban felfelé ívelő görbe immár lapossá vált.

A brit kormány készenléti helyzetekben működő tudományos tanácsadó testülete (SAGE) pénteken közölte: legújabb számításai szerint az "R" reprodukciós ráta az Egyesült Királyság egészének átlagában jelenleg 1,1-1,3 között van, ami azt jelenti, hogy tíz fertőzött átlagosan 11-13 másik embernek adja át a koronavírus-fertőzést.

A SAGE becslése szerint a múlt héten 1,2-1,4 között volt az országos "R" mérőszám, vagyis egy hét alatt csökkent valamelyest a koronavírus-járvány terjedési üteme.

A testület számításai szerint az országon belül a nagy-britanniai járvány egyik gócpontjában, Északnyugat-Angliában a legalacsonyabb a reprodukciós ráta: itt a szakértők 1,0-1,2 közötti "R" értéket mértek.

A 1,0-es "R" szint azt jelenti, hogy a koronavírus-járvány terjedési üteme nem gyorsul. A brit egészségügyi hatóságok becslése szerint a nagy-britanniai járvány tavaszi tetőzésének idején 3,5 körül lehetett ez a mutató országos átlagban.

Címlapkép: Getty Images

GettyImages-1288690436
HEPA_klub2020_cimlapkep_1500x844
vetovita brusszel zaszlo unios koltsegvetes 201130
Orban Viktor Mateusz Morawiecki lengyel zavar veto unios koltsegvetes 201204
horvatorszag_croatia
trader
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online előadás
Trendlovaglás, vételi és eladási zónák azonosítása, piaci aktualitásokkal fűszerezve
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
covid koronavírus ellenszer gyógyszer