Gazdaság

Folytatódik a 3-as metró felújítása: már hétfőtől több elkerülő járattal lehet utazni

Portfolio
Már november 2-ától, azaz jövő hétfőtől használható több olyan fővárosi tömegközlekedési lehetőség, amely a 3-as metró középső szakaszának november 7-én elinduló felújításával összefüggésben áll rendelkezésre - hívta fel a figyelmet pénteki közleményében a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Az M3 metró középső szakaszának felújítása idején – ahogy az északi és a déli vonalrész rekonstrukciójakor is – a BKK nemcsak metrópótló buszokat indít, de bővíti a metró lezárt szakaszát elkerülő közösségi közlekedési járatok kínálatát is, további alternatívát kínálva a fővárosban utazóknak. Ezeknek a régi-új járatoknak a döntő többsége – így például a meghosszabbított útvonalú 72M és 79M troli és az új útvonalat kapott 254M busz – emeli ki a közlemény.

Az M3 metró felújításának harmadik, belvárost érintő üteme 2020. november 7-én, szombaton kezdődik a Nagyvárad tér és a Lehel tér közötti szakasz teljes lezárásával. A metró hétköznap és hétvégén is Kőbánya-Kispest felől a Nagyvárad térig, Újpest-központ felől pedig a Lehel térig jár majd. A kimaradó szakaszon a rendelkezésre álló kapacitás maximális kihasználásával a legtöbb útszakaszon buszsávban közlekedő, csúcsidőben 45 másodpercenként induló pótlóbusszal lehet majd utazni. Mindezzel kapcsolatban részletes közlekedési információk ezen a linken olvashatók.

Ahogy korábban, a BKK a metró középső szakaszának felújítása idején is a legtöbb városrész felől bővíti a lezárt metrószakaszt elkerülő, közvetlenül a belváros vagy az üzemelő metróvonalak felé közlekedő járatok kínálatát. Ezért érdemes megfontolni, hogy úti célunkat ne feltétlenül a metrópótló buszokkal, hanem a nagy kapacitású, többségében az északi és a déli metrópótlás során már megszokott és sikeresen bevált alternatív utazási lehetőségeket nyújtó járatokat kihasználva, új utazási irányok igénybevételével érjük el.

Az alternatív eljutási lehetőséget nyújtó járatok döntő többsége már 2020. november 2-ától, hétfőtől használható, hogy hogy a fővárosban utazók megismerhessék és kipróbálhassák a számukra legmegfelelőbb közlekedési módot, ezáltal felkészülhessenek a november 7-én induló belvárosi metrópótlásra.

  • A déli metróvonal-szakaszon megszokott, alternatív eljutási lehetőségeket biztosító buszjáratokkal továbbra is lehet utazni, azaz továbbra is közlekedik a Boráros tér felé a 223M, a Határ úti metróállomás felé a 194M és az Örs vezér tere felé a 161E autóbusz.
  • Az Alacskai úti lakótelep és Pestszentimre térségéből közlekedő 254M gyorsjárat a lezárt metrószakasz elérése helyett a Nagykőrösi út–Illatos út–Soroksári út útvonalon közvetlenül a Nagykörút vonaláig, a Boráros térig közlekedik, ahol a sűrűbben közlekedő 2-es és a 4–6-os villamosra is át lehet szállni. Az autóbuszokról az 1-es villamosra ezentúl a Közvágóhídnál lehet átszállni.
  • A 23E gyorsjárat ezentúl nemcsak csúcsidőszakban és hétvégén, hanem hétköznap egész nap – azaz csúcsidőn kívül, napközben és este is – közlekedik. A 23E gyorsjárat a Pesterzsébeti lakótelepről induló utasok kényelme érdekében továbbra is a Topánka utcából indul, a lakótelepen körjáratként közlekedik, ezentúl azonban mindig ugyanabban az irányban, a Határ út–Török Flóris utca–Topánka utca–Baross utca nyomvonalon járja be a lakóövezetet.
  • A 72-es trolibusz mostantól 72M jelzéssel hétköznap is meghosszabbított útvonalon, Zugló és – a Bajcsy-Zsilinszky út–Kiskörút–Baross utca útvonal érintésével – az Orczy tér között közlekedik, többletszolgáltatást kínálva a metrópótló járat belvárosi útvonalán.
  • A 73-as trolibusz a belvárosi kapcsolat erősítése érdekében 73M jelzéssel továbbra is a Bajcsy-Zsilinszky úton át, a Deák Ferenc térig meghosszabbított útvonalon közlekedik.
  • A Népfürdő utcai és a Dagály utcai lakótelep közvetlen eljutási lehetőségeit fejlesztve a XIII. kerületből a Dózsa György úton át közvetlenül a Keleti pályaudvarig közlekedő a 79-es trolijárat ezentúl 79M jelzéssel meghosszabbított útvonalon, a Népfürdő utcán át a Dagály utcáig közlekedik, érintve a Dunavirág utca–Esztergomi út környékét is.
  • Az újpesti Rózsa utcai lakótelep jobb kiszolgálása érdekében a 20E autóbusz – az északi metrószakasz pótlásakor alkalmazott forgalmi rendhez hasonlóan – megáll a Keleti pályaudvar irányában a Munkásotthon utca megállóban is.

A közlekedési változások részletesen megismerhetők a www.bkk.hu/m3felujitas címen, utazásuk megtervezéséhez pedig a metrópótlás ideje alatt is érdemes lesz a BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján az optimális útvonalat számolja ki úti céljuk eléréséhez.

Címlapkép forrása: MTI/Máthé Zoltán

bika spx csucs
covid kórház koronavírus járvány
europai parlament cimlap getty tobbszor 2000
párizs
amerikai elnökválasztás usa biden trump 2020
koronavírus maszk getty stock
foldgaz_futes
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Miként győzik le az indexkövető alapok az alapkezelőket?
Online előadás
Külföldi szolgáltató, TBSZ számla, euró alapú megtakarítás
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

europai parlament cimlap getty tobbszor 2000