levélszavazat választás usa
Gazdaság

Trump durván nekiment az orvosoknak a koronavírus miatt a választás előtt 3 nappal

Portfolio
Az Egyesült Államok lakossága novemeber 3-án elnököt választ, közben a járvány kezdete óta már több mint 9 millió koronavírusfertőzöttet regisztráltak az országban, sajnos 229 ezren meg is haltak közülük. Gőzerővel folyik ennek ellenére a kampány: Donald Trump republikánus elnök és demokrata párti kihívója, Joe Biden három középnyugati államban is kampányolt pénteken.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Trump szerint az orvosok haszonszerzés miatt hazudnak a koronavírus okozta halálozásokról

Donald Trump republikánus elnök szerint az orvosok szándékosan felnagyítják a koronavírus okozta halálozási adatot, és ezzel pénzbeli haszonra szeretnének szert tenni. Trump tehát a kampány utolsó napjaiban az orvosok ellen fordult, miközben a járvány gyorsan terjed az országban.

Tovább a cikkhez

Amerikai elnökválasztás: a tőzsdék Joe Biden győzelmét jósolják

A közvélemény-kutatások nem tudták megjósolni Donald Trump győzelmét 2016-ban, a tőzsdék viszont igen. Most a tőzsdék Joe Biden győzelmét jósolják.

Tovább a cikkhez

Dübörög a kampány

Az MTI arról ír, hogy Trump és Biden három tagállamban kampányolt. Az elnök Michiganben, Wisconsinban és Minnesotában tartott kampánygyűléseket, Biden pedig szintén Minnesotában, Wisconsinban és Iowában mondott beszédet a hívei előtt. 

Trump mindhárom államban kárhoztatta a demokrata párti kormányzókat, mert a koronavírus-járvány terjedésének lassítására hivatkozva szigorú korlátozásokat vezettek be. Azt állította, hogy Joe Biden elnökként megtiltaná az amerikaiaknak, hogy összejöjjenek az ünnepek vagy családi rendezvények alkalmából.       

 "Meg kell nyitni az államotokat, méghozzá gyorsan"-  mondta az elnök a Wisconsin keleti vidékén fekvő Green Bay városban. Később, a minnesotai Rochesterben Tim Walz demokrata párti kormányzót bírálta, aki a koronavírus-járványra hivatkozva nem engedélyezte a nagy létszámú kampányrendezvényt, ezért sokan a rendezvény helyszínét körbekerítő kordonon kívül rekedtek. "Menjetek el szavazni!" - üzente nekik Trump a beszédében. Emlékeztetett rá, hogy a nyári nagy tüntetéssorozatokat Minnesota demokrata párti vezetői nem korlátozták. "Keith Ellison (a minnesotai igazságügyi tárca vezetője) és Joe Biden be akar titeket zárni a lakásotokba, miközben az anarchisták, agitátorok és v    andálok szabadon mászkálnak és tönkre teszik a városaitokat és az államot" -fogalmazott Trump. Hozzáfűzte: "Biden és a demokraták a rendfenntartókat bűnözőkként, a bűnözőket pedig hősökként kezelik".

Az amerikai elnök Minnesota számára a választások egyik kulcskérdésének a menekültkérdést nevezte meg. Ezt egyben nemzetbiztonsági ügynek is mondta. Utalt a franciaországi Nizzában egy migráns által elkövetett késes merényletre, és dicsérte saját korábbi utasítását, amelynek értelmében felfüggesztették a menekültek beengedését az Egyesült Államokba - mint fogalmazott - "a terrorizmus által kompromittált országokból".         

Joe Biden a minnesotai St.Paul városában egy alig félórás autós összejövetelen ismét a járványkezelése miatt támadta Donald Trumpot. Mint fogalmazott: az elnök "fehér zászlóval adta meg magát a vírusnak". Beszédét a megjelent Trump-hívek kétszer is dudálással megszakították, mire Biden "kellemetlen" embereknek nevezte őket. Majd kijelentette: elnökként azon lesz, hogy valamennyi amerikait összefogja.

Donald Trump egy nappal azt követően járt Minnesotában, hogy egy ottani szövetségi bíróság úgy döntött, hogy a november 3-a, tehát a választás napja után beérkezett szavazócédulákat késedelmesnek nyilvánítják, és nem veszik figyelembe.         

Az elnök szombattól a választás napjáig még 14 kampányrendezvényt tart majd, Michigantől Iowán át Georgiáig és Floridáig.

Közben egyébként az Egyesült Államok a legfertőzöttebb oroszág a világon, a járvány kitörése óta regisztrált fertőzöttek száma átlépte a 9 milliót, közülük 3,58 millió fő már meggyógyult, 229 ezren viszont életüket vesztettek.

koronavirus-353289
Szomorú igazság: nem csak a lóvé miatt húznak el az ápolók külföldre
Készülhet a tömeg: felújítják nyáron a 4-6-os villamos pályáját
vakcina1234
koronavirus
antigén koronavírus gyorsteszt
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
Online előadás
Trendlovaglás, vételi és eladási zónák azonosítása, piaci aktualitásokkal fűszerezve
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
koronavirus-353289