Előfizetői tartalom

Brexit: lejárt a válaszadási határidő, a britek nem válaszoltak az EU felszólító levelére

MTI
Lejárt kedden az Egyesült Királyság rendelkezésére álló egy hónapos határidő, hogy válaszoljon az Európai Bizottság felszólító levelére, amelyet a testület azért küldött, mert álláspontja szerint a brit fél megszegte az EU-tagsága megszűnéséről szóló megállapodásból eredő kötelezettségeit. Választ egyelőre nem érkezett Londonból - közölte a brüsszeli bizottság illetékes szóvivője. A bizottság további lépéseket fontolgat, beleértve egy indokolással alátámasztott vélemény kiadását, benne felsorolva azokat a kérdéseket, amelyeknek az érintett ország elmulasztott eleget tenni.

Az Európai Bizottság október 1-jén azért küldte a kötelezettségszegési eljárás első lépését jelentő felszólítólevelet, mert a brit kormány szeptemberben olyan törvényjavaslatot terjesztett be a belső piacáról, amely az elfogadása esetén sértené a Brexit-megállapodás Írországról és Észak-Írországról szóló jegyzőkönyvének rendelkezéseit. A bizottság keddi...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés