Előfizetői tartalom

Már idén megszűnhet a céges adókedvezmény az elektromos személyautókra

Portfolio
Az elektromos autók egyre növekvő értékesítésében kiemelt szerepe van az állami plusz forrásoknak, azonban sokak előtt csak a 2,5 millió forintos támogatás ismert, pedig a vállalkozásoknak lehetőségük van társasági adókedvezményt is igénybe venni elektromos autó vásárlása esetén. Ugyanakkor érdemes sietni a vásárlással, legalábbis ott, ahol személyautóban gondolkodnak, mert egy törvénymódosító javaslat szerint ezt a kategóriát kivennék a kedvezményre jogosult elektromos autók köréből.

A környezetvédelmi szempontok előtérbe kerülésével Magyarországon is megugrott a kereslet az elektromos autókra. Ugyan ezek jellemzően drágábbak, mint a hagyományos benzines vagy dízelautók, a többletköltségből, ahogy a legtöbb országban, itt is állami támogatási rendszer hivatott faragni, amivel a piaci árnál 2,5 millió forinttal olcsóbban tudnak hozzájutni az autókhoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés