Előfizetői tartalom

Mégsem adta meg a kormány a Budapest által kért aláírást a járműbeszerzésre

Portfolio
Egy korábban jóváhagyott 61 milliárdos EIB-hitelkeret maradék részéből engedné a kormány a fővárosnak a 102 darabnyi járműbeszerzést, míg Karácsony Gergely főpolgármester egy új hitelkeret engedélyezésére kért aláírást a kormánytól, amit viszont a keddi közlönybeli határozat nem adott meg – hívta fel a Portfolio figyelmét Kertész Péter, a főpolgármesteri hivatal sajtóreferense.

Ez azt jelenti, hogy reggeli cikkünkben tévesen értelmeztük azt, hogy végül megadta a kért aláírást a kormány arra a hitelkeretre, amit kért a főváros. Ezzel szemben valójában egy meglévő, de már más beruházásokra szánt 61 milliárd forintos hitelkeret maradék részének járműbeszerzésekre való felhasználására bólintott most rá a kormány, azaz egy új hitelkeret felvételét...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés