Előfizetői tartalom

Orbán Viktor levelet küldött az EU csúcsvezetőinek: kész megvétózni az uniós költségvetést

MTI
A mandiner.hu információi szerint a magyar miniszterelnök kész megvétózni az európai uniós költségvetést és a helyreállítási alapot is, amennyiben jogállamisághoz kötik az egyes tagállamoknak szánt források kifizetését. Orbán Viktor miniszterelnök erről levelet is írt az EU német soros elnökségének a portál vasárnapi cikke szerint. A vétó belengetésére a Portfolio is felhívta már pénteken a figyelmet, ahogy arra is, hogy egy erős jogállamisági feltételrendszerről született döntés, amely alapján akár a következő évekbeli EU-pénzeink veszélyben vannak, de a kormányfő azt mondta: 2 évig is kibírnánk azok nélkül.

Felidézik: az Európai Unió Tanácsának német soros elnöksége és az Európai Parlament (EP) tárgyalói megállapodásra jutottak az uniós források jogállamisági feltételekhez kötéséről. A tervezet szerint, ha az Európai Bizottság (EB) a jogállamiság megsértését vagy annak kockázatát érzékeli valamely tagállamban,  kezdeményezheti a szankciós mechanizmus elindítását....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés