usa eu kézfogás
Gazdaság

Újraindulhatnak a kereskedelmi tárgyalások az EU és USA között Biden győzelme után

Portfolio
Az EU és vezetői országai újra akarják gondolni a kereskedelmi kapcsolataikat az Egyesült Államokkal, miután Joe Biden demokrata jelölt legyőzte Donald Trumpot az elnökválasztáson.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Az EU vezetői készek újragondolni az Egyesült Államokkal zajló kereskedelmi kapcsolataikat - mondja Peter Altmaier német pénzügyminiszter, akit a Reuters idézett.

"Megpróbáljuk újrakezdeni a kereskedelmi szabályozásokról szóló diskurzust az Egyesült Államok és az Unió országai között" - mondta a miniszter hétfőn az EU kereskedelmi minisztereinek találkozása után.

A választás lehetséges kimenetelei között mi is gyakran felvetettük, hogy Joe Biden esetleges megválasztásával újraértékelődnének az európai-amerikai kereskedelmi kapcsolatok, amelyek akár egy korábbi, Obama idején (amikor Biden alelnök volt) látott szabadkereskedelmi egyezményről szóló tárgyalások formájában is testet ölthetnek. Erről, és ennek valószínűségéről bőven foglalkoztunk az alábbi cikkekben:

Címalpkép: Getty Images

GettyImages-1288690436
HEPA_klub2020_cimlapkep_1500x844
vetovita brusszel zaszlo unios koltsegvetes 201130
Orban Viktor Mateusz Morawiecki lengyel zavar veto unios koltsegvetes 201204
horvatorszag_croatia
trader
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Trendlovaglás, vételi és eladási zónák azonosítása, piaci aktualitásokkal fűszerezve
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
covid koronavírus ellenszer gyógyszer