Előfizetői tartalom

Minden részlet megjelent: ilyen lesz az új világ szerdától Magyarországon a koronavírus miatt

Portfolio
A kedd éjféli határidő előtt nem sokkal a kormány kihirdette a legújabb - hétfőn már felsorolt - szigorító intézkedésekről szóló rendeletet. A jogszabály pontosan rendelkezik a kijárási korlátozásról, az alóli mentességekről (sok esetben okirattal szükséges igazolni a lakhelyelhagyást), az este 7 óra után nyitva tartó üzletekről is szól, valamint részletesen szabályozza a rendezvények megtartását. Egyúttal a települési önkormányzatok polgármesterei felhatalmazást kapnak, hogy meghatározzák azokat a helyeket (10 ezer főnél nagyobb lakosságszám esetében), ahol kötelező maszkot viselni.

Két napja milliók vártak erre a rendeletre Orbán Viktor hétfő délelőtti videója óta tudjuk, hogy a járvány második hulláma elleni védekezésben új korlátozó intézkedések lépnek életbe, miután a parlament megszavazta a felhatalmazási törvényt. Ezért nem túlzás azt állítani, hogy a milliók életét meghatározó rendeletet két napja tömegek várják. Nem véletlen...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái