Előfizetői tartalom

A villamoshálózatokba is beköltözik a mesterséges intelligencia - Már el is kezdődött a folyamat

Portfolio
Egyre nagyobb a jelentősége a mesterséges intelligenciának a villamoshálózatokban is - erről beszélt az online Energy Investment Forumon Béres József, az E.On Hungária csoport hálózatkért felelős igazgatósági tagja, konkrét példákat bemutatva. Az innovációkkal és mesterséges intelligencia megoldásokkal van egy olyan lehetőség, hogy minőségi ugrást lehessen végrehajtani, de ez nem egyik napról a másikra fog megtörténni. Losonczy Géza, a KPMG igazgatója pedig a naperőmű-kapacitások növelésének kihívásaira világított rá a Portfolio online energetikai konferenciáján.

A mesterséges intelligencia az energetikában Amikor mesterséges intelligenciáról beszélünk, valószínűleg senkinek nem a villamoshálózatok jutnak az eszébe, pedig a jelentősége egyre nagyobb. A fogyasztók egyre aktívabbak, egyre több eszköz használnak és egyre újabb eszközök jelennek meg, például napelemek kerülnek a házak tetejére, elektromos autók a házakba, utcára....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés