Előfizetői tartalom

Merkely: legalább 60%-kal kell esnie a kontaktszámnak, 2 hét múlva látszódhatnak az első biztató eredmények

Portfolio
A most meghozott járványügyi szigorító lépések remélhetőleg legalább 60%-kal csökkentik a magyarok közötti kontaktálások számát és ha legalább 80%-os a maszkhasználati fegyelem is, akkor nagyjából két hét múlva már elkezdhetünk csökkenő napi új fertőzéses esetszámokat látni – vázolta a kilátásokat kedd este az M1 adásában Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora.

A rektor által elmondott fontosabb üzenetek, számok: A kormány által bejelentett, szerdától hatályos szigorítások kapcsán „reméljük, hogy több, mint 60%-kal csökkentik az emberek közötti kapcsolatokat”. Emlékeztetett, hogy a márciusi lezárásoknál ez bő 90%-os volt, és ha most az ennél kisebb arányszám sikerül, akkor az már le tudja lassítani a járványt. A maszkhasználat...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés