Előfizetői tartalom

Varró László: Magyarország megérkezett a napenergia-korszakba

Portfolio
Precedens nélküli válságot hozott a koronavírus-járvány, ami az energetikára is hatással volt. Az olaj globális kereslete esett, a gáz részesedést szerzett egy csökkenő piacon, a megújuló energia pedig növekedni tudott. A klímaváltozás megfékezéséhez, a párizsi klímaegyezmény teljesítéséhez azon a pályán kellene haladni, amit idén láthattunk, csak nem a gazdaság leállításával kellene elérni. Magyarországon a napenergia elérkezett a fordulóponthoz, az elektromobilitás terén pedig jól áll - mondta el varró László, az IEA vezető közgazdásza a Portfolio online energetikai konferenciáján.

A koronavírus-krízis precedens nélküli krízist váltott ki, súlyosabb, mint a 2008-as válság, vagy az európai adósságválság, leginkább a nagy gazdasági világválsághoz hasonlítható – kezdte előadását Varró László, a Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA) vezető közgazdásza. Ami az olajpiacot illeti, egy normál recesszió idején az energia kereslete csökken, ez jár...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés