Előfizetői tartalom

A soltvadkerti borok is felkerültek az uniós oltalom alatt álló eredetmegjelölések listájára

Portfolio
Az Európai Bizottság a mai napon jóváhagyta, hogy a „Soltvadkerti” pezsgő, a „Soltvadkerti” fehér bor és a töppedt szőlőből készült „Soltvadkerti” bor felkerüljön az oltalom alatt álló eredetmegjelölések listájára, vagyis azoknak a termékeknek a jegyzékére, amelyeknek a neve védelemben részesül az Európai Unióban – áll a Bizottság pénteki közleményében. Az oltalmi kérelmet még 2016 áprilisában nyújtották be, így tehát csaknem 4,5 évet kellett várni a végső döntésre.

A „Soltvadkerti” pezsgő és borok alapanyagául szolgáló szőlőt a Duna–Tisza közén termesztik, amelyet alacsony tengerszint feletti magasság és homokos talaj jellemez. A helyi ökológiai adottságoknak, a borkészítéshez használt szőlőfajtának és a helyi szakemberek tudásának köszönhetően a soltvadkerti bortermelés dinamikusan fejlődik. A termelés mozgatórugóját...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés