Előfizetői tartalom

Az energiaárakat is megdobhatják a piaci manipulációk - Gyanús eseteket vizsgál a felügyelet

Mindeddig ugyan nem érte közvetlen kár a magyarországi fogyasztókat a hazai nagykereskedelmi energiapiacokon elkövetett piaci visszaélések miatt, de ennek elméleti lehetősége nem kizárt. Az elmúlt években több ilyen gyanús eset is a felkeltette a felügyelet szerepét betöltő Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) figyelmét.

A lakossági és vállalati szektor fogyasztói akár közvetlenül és közvetve is érintettek lehetnek az esetleges piaci manipuláció és a bennfentes kereskedés negatív hatásai által. Közvetlenül akkor, ha egy adott szerződés árazása a jogsértéssel érintett árindexhez kötött, közvetve pedig akkor, ha a piaci visszaélés következtében a nagykereskedelmi árak változnak úgy...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés