Előfizetői tartalom

Nagyot fordult a világ: lassan kamatvágás felé kacsingathat az MNB

Portfolio
A forint utóbbi hetekben mutatott erősödésének köszönhetően ma már nagyobb az esély arra, hogy az MNB következő lépése kamatcsökkentés lesz, mint emelés. A Portfolio által megkérdezett elemzők a keddi ülésen és a csütörtöki egyhetes betéti tenderen még nem várnak érdemi lépést, de december közepén több fontos kérdésben is döntenie kell a Monetáris Tanácsnak, így kapóra jöhet a kamatkondíciók felülvizsgálata is.

Most még egy unalmas ülés jöhet Kedden megint összeül az MNB Monetáris Tanácsa, hogy határozzon a kamatkondíciókról, a mostani ülésen egyelőre nem várható változtatás, várhatóan marad a jelenlegi 0,6%-os alapkamat és a kamatfolyosó. Mivel most elsősorban az egyhetes betéten keresztól befolyásolja a kamatkondíciókat a jegybank, ezért a keddi ülésnél is fontosabb lehet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés