Előfizetői tartalom

Végre eldőlhet a jogállami kritérium, az EU-s költségvetés és a Brexit sorsa

Portfolio
Csütörtök hajnalban kezdődik a következő EU-csúcs, ahol az európai állam és kormányfők az újjáépítési alap, a jogállamiság és a költségvetés mellett a brexitről is tárgyalhatnak. Magyarországon az MNB tart kamatdöntő ülést kedden. A héten ezen kívül nem sok érdemi dolog történik, sem Magyarországon, sem a világgazdaságban nem lesz mozgalmas a hét.

Hétfőn az MNB szokásos módon megtartja a devizaswap-tendert, amelyre azonban a koronavírus-válság kirobbanása óta nem érdemes akkora figyelmet szentelni, az új eszközök bevezetése óta ugyanis nincs olyan jelentős hatása. A világgazdaságból a harmadik negyedéves Japán GDP lesz az érdekes, ott is jelentős felpattanás várható az előző negyedév csúfos visszaesése után....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés