Előfizetői tartalom

Péntek reggel kiderülhet, hogy van-e a Brexit-megállapodás

Portfolio
Péntek reggel magyar idő szerint 8 órakor kerül sorra az EU-tagállamok állandó brüsszeli nagyköveteinek újabb ülése és ennek napirendjéhez hozzáadták azt a pontot, miszerint az uniós Brexit-ügyi főtárgyaló csapata tájékoztatja a nagyköveteket az aktuális állásról. Egy jogi indoik miatt egyébként november 23-ig, azaz jövő hétfőig egyébként is meg kellene születnie a megállapodásnak.

A Reuters tudósítása szerint fontos tudni, hogy Michel Barnier csapata még bármikor lemondhatja ezt a péntek reggeli találkozót, ha a Brexit-tárgyalások ezt indokolttá teszik (ha nincs még megállapodás, vagy éppen az utolsó simításokat végzik rajta, így nincs még miről konkrét tájékoztatást adni). Valdis Dombrovskis uniós kereskedelmi biztos egyébként ma arra figyelmeztetett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés