Előfizetői tartalom

Meglépte a török jegybank: hatalmas kamatemeléssel mentenék a lírát

Portfolio
Az eddigi 10,25%-ról 15%-ra emelte az egyhetes repo kamatot a török jegybank csütörtökön, illetve bejelentette, hogy minden finanszírozást ezen nyújt, így csak ez a kamat számít a jövőben. Szükség is volt a jelentős szigorításra, hiszen a líra az utóbbi hetekben szinte megállíthatatlanul zuhant, most a döntés után rögtön meg is rántották a török devizát.

Közleményében a jegybank jelezte, hogy a mai kamatemelés után a monetáris politika szigorúsága egészen addig fennmarad, amíg az infláció tartós esését nem tapasztalják. Emellett azt írták, hogy szeretnék visszafordítani a gazdaságban a dollár térnyerését. Külön hangsúlyozták, hogy a jövőben a 15%-ra emelt egyhetes repo ráta lesz a fő eszköze a jegybanknak, csak ez...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés