vakcina koronavírus
Gazdaság

Orosz vakcinával olthatnak Magyarországon? Megszólaltak az illetékesek

Portfolio
Magyarország ellenőrzi a koronavírus elleni orosz vakcina hatásosságát, biztonságát és minőségét.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Csak garantáltan hatásos és veszélytelen vakcinát engedélyeznek Magyarországon – ezt a Gyógyszerészeti Intézet közölte az RTL Híradóval az orosz vakcinával kapcsolatban. Minden dokumentációt bekértek az orosz vakcinával kapcsolatban, hogy ellenőrizzék a hatásosságát, biztonságát és minőségét - tették hozzá.

Szakértők amiatt aggódnak, hogy a koronavírus elleni orosz vakcinával kapcsolatban nincs teljes átláthatóság, és a fázis III. vizsgálatok lezárása előtt kezdték el használni. Sarkadi Balázs orvos, biokémikus úgy fogalmazott, "gyanút kelt" az orosz vakcina kapcsán az, ahogy elkezdték használni.

Az Európai Bizottság sem ajánlja az orosz Szputnyik 5 vakcina használatát, mert az uniós hatóságok még nem engedélyezték. A Bizottság szerint az engedélyezés hiánya gyengítheti a lakossági bizalmat az oltás iránt.

Orbán Viktor miniszterelnök szerint majd az emberek eldöntik, melyik vakcinából kérnek. A nyugati irányú vakcina-beszerzésekről jelezte, hogy az Európai Bizottság segítségével több nyugati gyártó felől összesen 12 millió vakcinát kötött le Magyarország, „ez elég lehet arra, hogy ha az emberek tömegesen be akarják oltatni magukat itthon”, de jelezte: nem lehet tudni, hogy mikorra áll majd rendelkezésre tömegesen ennyi vakcina, április-júniust ígérnek a gyártók.

A Híradónknak nyilatkozó virológus szerint ha január végén lesz is oltóanyag, akkor is csak április-májusra lehet kialakítani az úgynevezett nyájimmunitást. 

Címlapkép: Getty Images

Zsidai Roy
pf_hinta-20201125
bicoin2
koronavirus
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Trendlovaglás, vételi és eladási zónák azonosítása, piaci aktualitásokkal fűszerezve
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
argentina_peso_argentin