Előfizetői tartalom

Parragh: nagyon közel vagyunk a 4-5%-ra vágott társasági adókulcshoz

Portfolio
Azért van ez a nagy felháborodás az iparűzési adó két évre való eltörlésével kapcsolatos javaslatunk körül, mert a legérzékenyebb pontra tapintottunk, mint amikor a fogorvos a szuvas fogat kopogtatja – reagált a Kossuth Rádió ma reggeli adásában Parragh László. A Magyar Kereskedelmi Iparkamara elnöke közben azt is elárulta, hogy „nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy 5%-ra, akár 4%-ra levigyük a társasági adót, itt Brüsszel véleményével kell még foglalkozni”.

A rövid interjú első felében Parragh azon minapi javaslatáról volt szó, miszerint 2 évre (2020 és 2021) el kellene törölni a helyi iparűzési adót a válságra hivatkozva. Ennek kapcsán a bevezetőben már mondott hasonlat mellett azt mondta: az önkormányzatok régi beidegződés alapján hozzá vannak szokva a hipából beérkező pénzekre, ami egy szabad forrás, de „nincs még...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés