pf_kieges
Gazdaság

Változnak az idők: jó darabig búcsút inthetünk a béremeléseknek

Portfolio
A mai gazdasági környezetben már nincsen olyan, hogy biztos munkahely, és a tipikus jogviszony ebben a gyorsan, dinamikusan változó világban semmivel nem jelent nagyobb biztonságot, garanciát mint atipikus jogviszonyban kölcsönzött munkaerőnek lenni - mondta el Dénes Rajmund Roland a Pénzcentrumnak adott interjúban. A Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének (MMOSZ) elnöke kitért arra is, a magyar cégeknek miért jelenthet versenyelőnyt ez a fajta foglalkoztatás, és beszélt a legalacsonyabb bérkategóriába tartozó betanított munkások jövedelmének alakulásáról is.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

A covid-19 vírus okozta gazdasági válságban a munkaerő kölcsönzés a gazdasági élet kiszámíthatatlansága, tervezhetetlensége miatt előtérbe került annak ellenére, hogy ez a foglalkoztatási forma nem olcsóbb, mint a saját állományban történő foglalkoztatás - mondta a Pénzcentrumnak Dénes Rajmund Roland, a Magyar Munkaerő-kölcsönzők Országos Szövetségének (MMOSZ) elnöke. A szakember arról is beszélt, munkavállalóként vajon biztosabb vagy bizonytalanabb ilyen formában dolgozni, és kitért arra is, vajon mi lesz a kölcsönzött munkavállalókkal, ha Ausztriához hasonlóan szigorúbb korlátozó intézkedéseket hoz majd a kormány.

"A vállalkozások többsége most a munkaerő megtartásra és nem a béremelés tervezésére fókuszál.Természetesen középtávon folytatni kell a kormány 5 éve következetesen elkezdett, sokszor 2 számjegyű minimálbér és garantált bérminimum emelését, ezzel párhuzamosan a foglalkoztatás terhelő adók, járulékok csökkentését" - hangsúlyozta az interjúban, amely teljes terjedelmében a Pénzcentrumon olvasható.

Címlapkép: Getty Images

Balaton strand víz felhő vihar
koronavirus
Európa legjobb üzleti iskolái között a Corvinus
Zsidai Roy
pf_hinta-20201125
bicoin2
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online előadás
Trendlovaglás, vételi és eladási zónák azonosítása, piaci aktualitásokkal fűszerezve
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Balaton strand víz felhő vihar