Előfizetői tartalom

Nemcsak a koronavírus-járvány, hanem a vétó is lábon lőné a magyar gazdaságot?

Portfolio
A koronavírus-járvány második hullámának negatív hatása miatt a kelet-közép-európai gazdaságok jövőre mindössze 3,5%-kal növekedhetnek az Erste Bank friss előrejelzése szerint. Ez lassabb kilábalás, mint amit korábban vártak, azonban nem csodálkozhatunk rajta, a járvány ugyanis nem csupán az idei évre van negatív hatással. Mindemellett az EU-s kilábalási alap késése is problémát okozhat a gazdaságoknak. Magyarország idén nagyobbat eshet, mint a régiós átlag, jövőre azonban jobban teljesíthetünk a térségnél.

Az elmúlt hetekben érdemi szigorító intézkedéseket vezettek be a kormányok a koronavírus-járvány megfékezése érdekében, ennek ellenére az Erste által kalkulált kilábalási index nem romlott tovább november közepén. Az világos, hogy a kedvező nyári időszakhoz képest most kissé gyengébben teljesít a gazdaság, azonban a szigorításoknak egyelőre nincs annyira súlyos hatása...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái