Előfizetői tartalom

Ez is a járvány hatása: felborultak az évek óta tartó munkaerőpiaci viszonyok

Portfolio
Az utóbbi években súlyosan érintette a magyar gazdaságot a munkaerőhiány, amely gyakorlatilag minden szektorban érzékelhető volt. Nem meglepő, hogy tavaly decemberben még arról beszélgettünk Marton Klaudiával, a Groupama Biztosító humán erőforrás igazgatójával, hogy hogyan lehet megtartani a jó munkaerőt, hogyan tudja egy cég magához csábítani a dolgozókat. A COVID-19 megjelenése azonban felforgatta a munkaerőpiacot, épp ezért újra beszélgettünk a HR vezetővel, aki elmondta, egy pozíció kapcsán sokkal több érdemi pályázóval találkoznak ma a toborzók, mint egy évvel ezelőtt és kitért arra is, változtak-e a munkavállalók preferenciái, melyek most a vonzó munkahely ismérvei és hogy vajon a vírushelyzet kezelésének módja megváltoztatta-e a dolgozók szemében a munkáltatójuk megítélését.

Tavaly év végén még a munkaerő megtartásról beszélgettünk, az utóbbi hónapokban azonban már látható, hogy a koronavírus-járvány kirobbanása mekkora munkanélküliséget okozott Magyarországon. Milyen hatása van a koronavírusnak a munkavállalókra? Ha csak a saját példánkból indulok ki: egy beszerzői pozícióra a közelmúltban közel kétszázan jelentkeztek közülük...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés