Előfizetői tartalom

Sztrájkra készülnek a makói gumigyár dolgozói

Portfolio
Sztrájkra készülnek a makói gumigyár dolgozói, a szakszervezet hamarosan a lebonyolítás részleteiről egyeztet a munkáltatóval, a Contitech Fluid Automotive Hungária Kft. helyi vezetőivel. A cégvezetés megtiltotta a belső levelezési rendszer „kommunikációra való” használatát, s ezzel határozottan akadályozza a munkavállalók elektronikus úton történő tájékoztatását, egyebek között a készülődő demonstrációról is. Mindezt éppen most, amikor a járvány miatt kerülni kell a személyes találkozásokat – olvasható a Gumiipari Szakszervezeti Szövetség közleményében.

A közlemény szerint a cégvezetés nyáron egyoldalúan felmondta a kollektív szerződést, s így kontroll nélküli mértékben emelheti a túlmunkát, amely jelentősen rontja a munkakörülményeket. A tavasszal jelentősen megváltozott feltételek miatt sok munkavállaló távozott a cégtől, az ott maradtakat viszont most „agyonhajszolja” a cégvezetés, hogy teljesíthesse az időközben...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái