Előfizetői tartalom

Európa és benne Magyarország W alakú válságra számíthat

Jelenleg a járvány hullámai határozzák meg a gazdasági teljesítményt. A járvány nyári hullámvölgyével a gazdaságok levegőhöz jutottak, így meredek hullámhegy jött létre, míg a járvány őszi második hulláma a gazdaságban második visszaesést, hullámvölgyet okoz a korlátozások miatt, ami azonban már jóval kisebb lesz, mint az első volt. A járvány második hullámának csillapodása egyes országokban újra lehetővé teszi az enyhítéseket, így a gazdaság hulláma felfelé indulhat, de a végső megoldás a vakcinák széleskörű alkalmazása lesz, ezt követően a gazdaság hullámának igen meredek felívelése is lehetséges.

A járvány miatt ma már világos, hogy mind a magyar, mind az európai gazdaság W-alakú válságon megy keresztül. Minden gazdaságban meredek felívelés követte a tavaszi lezárások fokozatos, de nem teljes körű enyhítését. A harmadik negyedévben látott felpattanás mindazonáltal messze nem volt egyenletes az egyes országokban, valamint szektorokban. Az idegenforgalom igen mérsékelt...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái