Előfizetői tartalom

Jelzés Orbán Viktortól: a korlátozó intézkedések lazítására tényleg nem sokan számítottak még

Portfolio
Ahogy már pénteken is szóba került a szokásos reggeli Kossuth Rádiós interjúban, most újra ráerősített a kormány a sokak által nagyon várt intézkedésre, miszerint karácsonyra enyhítenék a korlátozásokat. Bár ma még rekord magas halottat regisztráltak a koronavírus okozta betegségekkel összefüggésben, a kormány már arról posztolt a közösségi oldalán, hogy szeretnék, ha mindenki korlátozás nélkül tudna találkozni karácsonykor, minderről várhatóan 8-10 nap múlva döntenek. Bár kevés a bíztató jel a kormányfő szerint, vélhetően 8-10 nap múlva olyan számokat láthatunk majd az új megbetegedések és a kórházi ellátásra szorulók számában, ami reményt adhat egy ilyen sokak által várt lazító döntés meghozatalában. Hogy majd karácsony után mi lesz a számokkal a korlátlan találkozásoknak köszönhetően, arra nyilván nem könnyű előre jó választ adni.

A péntek reggeli Kossuth Rádiónak adott interjúban ugyan tett említést a kormányfő a karácsonyra vonatkozó terveiről, vágyairól, vagyis hogy olyan helyzet áll majd elő 8-10 nap múlva, ami lehetőséget biztosít a lazításokra, most ráérősítettek kommunikációban. A most frissen megjelent kormányzati poszt alá annyit írtak: "Szeretnénk, ha mindenki korlátozás nélkül tudna...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái