Előfizetői tartalom

Figyelmeztetnek a hitelminősítők: sokat kockáztat Magyarország egy vétóval

Portfolio
Egyelőre bíznak abban a nagy nemzetközi hitelminősítők, hogy sikerül megegyezni a magyar és lengyel kormánnyal az új uniós költségvetésről és a helyreállítási alapról – derül ki a Portfolio körkérdéséből. A három nagy cég közül egyik sem fenyeget leminősítéssel a vétó miatt, de ha elhúzódik a vita, akkor azt egyértelműen negatívumként értékelhetik a besorolásunk szempontjából is.

Még mindig él a magyar és lengyel vétófenyegetés Több mint két hete fenyeget vétóval a magyar és lengyel kormány az új hétéves uniós költségvetés és a helyreállítási alap (NextGenerationEU) esetében. Egyelőre csak feltételes vétóról beszélhetünk a jövő heti uniós csúcsig, akkor kellene az állam- és kormányfőknek megszavazni a büdzsét, hogy januártól elindulhasson....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés