Előfizetői tartalom

Koronavírus: a lakosság rosszabbnak érzi a gazdasági helyzetet, mint tavasszal

Portfolio
Novemberben a lakosság és a vállalatok közérzete is romlott az előző hónaphoz képest a Századvég Gazdaságkutató felmérése szerint. Ezt a súlyosbodó vírushelyzet és a szigorodó korlátozások magyarázzák. A lakossági index értéke az előző havi –11,2 pontról –14,9 pontra, míg a vállalati index értéke az októberi –18,2 pontról –21,4 pontra csökkent a –100 és +100 közötti skálán. A két konjunktúraindex növekedése az intézet szerint akkor várható, ha a vírushelyzet érdemben javul,és a korlátozások is jelentős mértékben lazulnak.

A lakossági konjunktúraindexen belül mind a négy alindex kisebb mértékű csökkenést mutatott az előző hónaphoz képest - írja közleményében a Századvég Gazdaságkutató. A legnegatívabban (–27,1) a háztartások továbbra is az inflációt ítélik meg, ugyanakkor a négy alindex között itt volt a legkisebb a romlás mértéke. A vizsgált tényezők közül a legkedvezőbb...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái