Előfizetői tartalom

Csődhullám indul a magyar sikerágazatban? – Kormányzati segítséget kértek a vállalatvezérek a Portfolio konferenciáján

Portfolio
Három csapás is érte idén a magyar baromfiágazatot, amely csődhullámot is elindíthat, és az a legnagyobb veszély, ha a magas gabonaárak miatt leálló termelők elküldik a dolgozókat, mert akkor azok döntő része később sem fog visszatérni az ágazatba – értett egyet három baromfiágazati nagyvállalati vezető a Portfolio mai Agrárszektor 2020 című konferenciánk egyik panelbeszélgetésében. Emiatt kormányzati segítséget szorgalmaztak a baromfiágazati munkaerőköltségek terén. A cégvezérek bíznak abban, hogy jövő tavasz-nyár körül felpörög majd a lakossági fogyasztás a járványügyi korlátozások enyhülése miatt meginduló horeca-szektor nyomán és úgy látják, hogy az egyébként növekvő pályán haladó baromfiágazatban a beruházások jelentik a kiutat, és így tudják majd felvenni a nagyon erős lengyel konkurenciával a versenyt a nemzetközi piacokon.

Így áll a baromfiágazat jelenleg A panelbeszélgetés elején Hollósi Dávid, a Takarékbank Agrár Üzletágának ügyvezető igazgatója röviden felvázolta a baromfiágazat főbb trendjeit és rámutatott arra, hogy egy sikeres, mind a termelésben (680 ezer tonna hasított súlyban), mind az exportban (231 ezer tonna)  4-4%-os súllyal rendelkező és így felülreprezentált ágazatról...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés