Előfizetői tartalom

Orbán Viktor a Roszatom vezérével tárgyalt a Paksi Atomerőmű bővítéséről

MTI
Orbán Viktor miniszterelnök ma délelőtt a Karmelita kolostorban fogadta Alekszej Lihacsovot, a Roszatom orosz állami atomenergetikai konszern vezérigazgatóját. A felek értékelése szerint az új paksi atomerőmű-blokkok megfelelnek a magyar és az Európai Uniós szabályoknak és a biztonsági követelményeknek, Paks II. pedig a beruházási ütemtervek szerint halad.

Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár tájékoztatása szerint a találkozón részt vett Alekszandr Merten, a Roszatom tanácsadója, a Rusatom Nemzetközi Hálózat rangidős alelnöke, Vlagyimir Szergejev, Oroszország budapesti nagykövete, a magyar kormány részéről pedig Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Süli János,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés