Előfizetői tartalom

Rontottak az olasz gazdaság kilátásain

MTI
Rontotta gazdasági előrejelzését Olaszország statisztikai hivatala (Istat) csütörtökön kiadott szokásos fél évenkénti prognózisában.  Az Istat immár arra számít, hogy Olaszország bruttó hazai terméke (GDP) 8,9 százalékkal csökken idén, jövőre pedig mindössze 4,0 százalékkal emelkedik. Júniusban az idei évre 8,3 százalékos visszaesést, 2021-re pedig 4,6 százalékos növekedést jósoltak a statisztikai hivatal elemzői.

Az átlagos munkanélküliségi ráta idén 9,4 százalék lehet. Ez kevesebb a júniusban előrejelzett 9,6 százaléknál, aminek az az oka, hogy a gazdaság teljesítményének zuhanásával párhuzamosan a reményvesztettség növekedése miatt csökkent az álláskeresők száma. Jövőre viszont 11 százalékra emelkedhet a mutató. Októberben 9,8 százalékon állt a munkanélküliségi ráta....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés