Előfizetői tartalom

Koronavírus: megjelent a javított térkép, de nincs magyarázat a délelőtti bizarr hibára

Portfolio
Délelőtt közzétett adatait korrigálva új térképet jelentetett meg a koronavírus.gov.hu a fertőzöttek megyénkénti számáról, ezek összege immár megfelel a hivatalosan közölt összesített adatnak. Magyarázatot azonban nem adtak arra, miből adódott a 19 megye és a főváros délelőtti téves adata, a húsz szám bizarr összegéről itt írtunk. A mai eset az amúgy is gyenge minőségű hazai járványügyi statisztika hitelességére mért súlyos csapásnak tekinthető.

A ma közölt összes igazolt fertőzöttet mutató térkép megyei adatainak javítása megtörtént. Az új térképet feltöltöttük. A hibáért elnézést kérünk! A korábbi térképcsere nem érinti azt, hogy a összes igazolt fertőzött száma 243 581 – közölte a koronavírus.gov.hu kormányzati portál kora délután, miután időközben elismerték, hogy hibás adatokat tettek közzé...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés