Előfizetői tartalom

Hol van már a nyári árrobbanás Magyarországon?

Portfolio
Az októberi 3 százalékról akár még tovább csökkenhetett az infláció novemberben – vélik a Portfolio által megkérdezett elemzők. Ezzel az MNB céljának megfelelő szintre eshetett az áremelkedési ütem, ami akár a jegybankot is felbátoríthatja, hogy tovább lazítson. Jövőre aztán megint egy kicsit óvatosabbnak kell majd lennie az MNB-nek, hiszen 2021-ben újra emelkedő pályára állhat az infláció.

Nyáron még aggódtunk az áremelkedés miatt, mostanra hátradőlhetünk Idén nyáron még arról beszélhettünk, hogy az MNB inflációs sávjának (3 plusz-mínusz egy százalékpont) tetejét közelítette az infláció, emiatt a jegybanknak is aggódnia kellett kicsit, mivel néhány szakértő már azt pedzegette, hogy szigorításra lehet szükség. Ősszel aztán fokozatosan enyhült...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés