Előfizetői tartalom

Indulnak az izgalmak: sorra sütik el fegyvereiket a jegybankok

Izgalmasnak ígérkezik az év vége, hiszen néhány napon belül az Európai Központi Bank (EKB), a Fed és az MNB is kamatdöntő ülést tart. Ráadásul a háromból legalább két döntés érdekesnek is ígérkezik, hiszen az EKB szinte biztosan további lazítás felé mozdul majd, és akár az MNB is változtathat a monetáris kondíciókon. A kamat változtatása mellett mindhárom esetben jönnek a friss makrogazdasági előrejelzések, vagyis a válságból való kilábalást is értékelik majd a jegybankok.

Az EKB kezdi a tűzijátékot Csütörtökön tartja idei utolsó kamatdöntő ülését az EKB kormányzótanácsa, ez önmagában nem lenne még hírértékű alig két nappal az esemény előtt. Azonban az eurózóna jegybankja már október legvégén belengette, hogy számíthatunk lazításra az év végén. Akkor nem változtattak a kondíciókon, vagyis maradt az 1350 milliárd eurós eszközvásárlás...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés