Előfizetői tartalom

Koronavírus-vakcina: a második dózis után jöhetnek a durvább mellékhatások

Portfolio
A Pfizer-BioNTech koronavírus-vakcina hatékony és biztonságos az amerikai felügyeleti szervek szerint, viszont a CNBC-nek nyilatkozó tesztalanyok szerint a kétdózisos oltás második szakasza után komolyabb mellékhatások léphetnek fel. Mindettől függetlenül ez egy természetes reakció és az immunválasz kialakulását jelzi, nem szabad tóle megijedni.

A híroldalnak nyilatkozók arról számoltak be, hogy egyáltalán nem lesz olyan a koronavírus-vakcina, mint egy influenza-oltás fölvétele, már csak azért sem, mert két dózisban kell beadni. A másik fontos tényező az, hogy ezek mRNA vakcinák lesznek, vagyis nem gyengített Covid-fertőzést hordoznak, így nem lehet elkapni a koronavírust ezektől az oltásoktól. Egy kísérleti alany...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés