Előfizetői tartalom

Számháború helyett hiteles cselekvést a klímavédelemben!

Az eheti brüsszeli állam- és kormányfői csúcs napirendjén kiemelt téma az Európai Unió 2030-as klímavállalásainak kérdése. Az Európai Parlament még a Bizottság terveit is kevésnek tartja és 60 százalékos csökkentést tartana irányadónak. Az uniós intézmények közötti szokványos számháború helyett egy ilyen stratégiai döntés meghozatala előtt érdemes azt is alaposan megvizsgálni, hogy a javasolt ambícióemelés pontosan milyen további tagállami intézkedéseket tesz szükségessé, illetve azok milyen hatással lesznek a lakosság és a vállalatok mindennapjaira - fejti ki cikkében Steiner Attila, az Igazságügyi Minisztérium európai uniós ügyekért felelős államtitkára.

Az eheti brüsszeli állam- és kormányfői csúcs napirendjén kiemelt téma az Európai Unió 2030-as klímavállalásainak kérdése. A vita apropóját az adja, hogy az Európai Bizottság javaslata szerint a 2050-es klímasemlegességi célkitűzés teljesítése érdekében az 1990-es bázisévhez képest 2030-ig legalább 55%-kal kellene csökkenteni az Európai Unióban az üvegházhatású...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái