Előfizetői tartalom

Színt vallott a kormány: jövőre is óriási lesz a költségvetési hiány

Portfolio
A járvány elleni védekezést és a gazdaság újraindítását szolgáló intézkedések eredményeképpen a kormány 2021-re új, a GDP 6,5%-ának megfelelő költségvetési hiánycélt tűzött ki - áll  a Pénzügyminisztérium mai közleményében. A lépés nem meglepő: az idei 8-9%-os költségvetési hiányból csak keveset lehet faragni úgyhogy a növekedési kilátások romlanak, és egy sor kiadásnövelő intézkedés csak jövőre érezteti majd igazán a hatását.

A Portfolio épp ma reggel írt arról, hogy a tavasszal elfogadott jövő évi költségvetés számait elsodorta már az élet. A gazdasági teljesítmény pályája 2020-2021-ben a korábban tervezettnél jóval mélyebben húzódik, ez pedig kisebb adóalapot, kevesebb bevételt jelent a jövő évben. Az új családtámogatási elemek, a 13. havi nyugdíj első részlete, illetve más egyedi kiadásnövelő lépések...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés