Előfizetői tartalom

Ezért bocsátott ki zöld kötvényt Magyarország

Az elmúlt években a fenntartható befektetések és ezen belül a zöld kötvények állománya globális szinten dinamikusan bővült, különösen a japán piac fejlődése figyelemreméltó. Az Államadósság Kezelő Központ korábban is jelen volt a szamurájkötvények piacán, így ismerős terepen valósult meg a japán jenben denominált zöld kötvények kibocsátása 2020 szeptemberében. De mi is ez a zöld kötvény, mit kell tudni a piacáról és miért éri meg ilyen állampapír kibocsátása?

Jelen tanulmány a japán zöld kötvénypiaccal, a zöld kötvények általános jellemzőivel, valamint a szamurájkötvények magyarországi kibocsátásával kapcsolatban felmerülő legfontosabb kérdéseket tárgyalja. Az elmúlt években a környezettudatosság növekedését a fenntarthatósági szempontokat is figyelembe vevő befektetések elterjedése kísérte. A szegmens legfontosabb terméke...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés