Előfizetői tartalom

Milyen koronavírus-vakcina és mikor lehet elérhető Magyarországon?

Jelenleg a világon mindenhol megváltóként várják a koronavírus elleni vakcina elkészülését, hogy végre lazítani lehessen a korlátozásokon és a gazdaság is elkezdhessen talpra állni. Ez most globálisan a legnagyobb versenyfutás, amiben az Egyesült Királyság vezet, ahol a héten már elkezdték beadni az oltásokat. De milyen vakcinára van esélye Magyarországnak? És mikor kezdődhetnek meg itthon is az oltások?

Milyen vakcina jöhet most szóba? A koronavírus-járvány tavaszi kitörésekor a károk minimalizálása mellett szinte azonnal beindult az orvostudomány, elkezdték felpörgetni azokat a kutatásokat, melyek a vírus elleni oltás kifejlesztését szolgálták. Ezek már tavaly novemberben megkezdődtek, amikor Kínában megjelent az addig ismeretlen vírus, igazán sürgős azonban márciusban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés