Előfizetői tartalom

Lehetne még egy utolsó dobása az MNB-nek, de most még óvatosak maradhatnak

Portfolio
Elvileg minden adott lenne kedden a Monetáris Tanácsnak, hogy még egy lazító lépésről határozzon, hiszen a forint érezhetően visszaerősödött és az infláció is csökkent a nyári veszélyes szintről. Ugyanakkor a Portfolio által megkérdezett elemzők inkább majd csak 2021 elején várnak kamatcsökkentést az egyhetes betét esetében, most még óvatos maradhat a jegybank a nemzetközi hangulat törékenysége miatt.

Alapkamat vagy egyhetes betét? A szakértők egy része hónapok óta újabb monetáris lazításra számít az MNB-től a járvány második hulláma és a romló növekedési kilátások miatt. Az alapkamat változtatása azonban nem valószínű, hiszen a Monetáris Tanács többször leszögezte, hogy a rövid kamatokat biztonságos távolságban akarja tartani a nulla százaléktól. Szeptember...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés